Trav – en del av den svenska kulturen

Att travsporten är någonting som sitter djupt rotat i den svenska kulturen är nog inte något som många svenskar skulle motsätta sig. Av denna anledning så går också många vanliga människor på trav då och då, helt utan att de egentligen har ett så värst stort, eller åtminstone aktivt hästintresse. Detta är något som många andra sporter avundas, då det ofta kan vara svårt att dra nog med publik till allt från tävlingar och matcher till andra event.

Mest troligt så finns det en hel del som frisbeegolfen hade kunnat lära sig av travsporten när det kommer till att skapa intresse och locka en allt större publik. Trav lyckas nämligen väl med det stora konststycket att få människor som egentligen inte är speciellt hästintresserade att ändå besöka diverse travlopp. Exakt vad detta beror på är självfallet svårt att säga.

Mest troligt så är det dock helt enkelt fråga om en blandning av en rad olika saker, bland annat att det är så pass enkelt att spela på trav, något som därigenom gör sporten extra spännande. På något sätt så har i alla fall travsporten tagit ett rejält fäste i den svenska kulturen och mest troligt har detta även en rad historiska kopplingar om vi blickar tillbaka i tiden.

Innan allt från bilar till andra färdmedel fanns tillgängliga så var det ju just hästen vi lutade oss mot, vilket får oss att tro att detta fortfarande spelar viss roll sett till sportens popularitet. Hästar finns på något sätt i vårt blod, även om vi distanserat oss bit för bit för varje ny generation.