När kroppen säger stopp för sport

Vi har bara en kropp och förlitar oss på den för allt i livet, vardagens alla rörelser men även sport och idrott. När du är van vid att vara i form märker du det direkt när kroppen inte är i form. Sök då upp utbildade specialister för att komma tillbaka på banan.

Behandla orsak och symtom

En aktiv livsstil stärker kroppen och gör den mer tålig för livets påfrestningar. Men sport och intensiva aktiviteter leder också till skador eller smärttillstånd, framför allt på hög nivå. Vanliga problemområden är axlar, handleder, knän och rygg som hanterar stora belastningar vid kraftfulla rörelser.

Naprapater är specifikt inriktade på att behandla smärta förknippad med rörelser, för att hitta en i din närhet besök muskelcentrum.se. En vanlig behandlingsmetod är muskelövningar för att korrigera rörelsemönster som orsakar smärta. Dessa övningar kan också hjälpa att låsa upp låsningar i rygg eller andra dysfunktioner i rörelseapparaten med regelbundet utförande.

Mångfald av behandlingar

I många fall är det nödvändigt med en kombination av behandlingsmetoder för att få bukt med problemet. Idrottsmassage kan ha snabb effekt på en stel och anspänd kropp, en idrottsmassör har vana att hantera idrottare med större muskelmassa än genomsnittet. Det är även möjligt att få injektioner, stötvågsbehandling och djupgående utredning av kroppens rörelsefunktion.