Man lottar alltid kastordningen på första hålet och den spelare som blir lottad till att börja gör sitt första kast ifrån det som kallas för utkastsplatsen. Det är tillåtet att kliva över markeringen vid utkastsplatsen först efter att frisbeen släppts.
Om du missar så ska du placera din främre fot där frisbeen landade och så håller du på tills att du kastat den i korgen. Vid tio meter eller närmre så får du inte stiga över efter det att du släppt frisbeen och den spelare vars frisbee ligger längst ifrån korgen börjar alltid kasta. Under spelets gång är det obegränsat med hur många frisbees som får användas under en runda.
När ni är klara med ett hål så är det alltid den spelare som lyckades få lägst antal kast som startar nästa hål. Det går absolut att dra paralleller till vanlig golf då ni säkert redan listat ut att det gäller att gå igenom banan med så få kast som möjligt och det är den som lyckas med det som koras till vinnare. Det som kan försvåra ditt spel är hålens längd samt hinder så som buskar och träd men även skillnad i höjd då banorna oftast är utsatta på ojämna platser. Det är även svårt att spela i blåst då vinden kan göra att ditt kast inte når dit den ska, det tar ett tag att försöka bemästra detta och lära sig att ”jobba med” vinden. När du blivit en riktig frisbeemästare så bör du kunna kasta drygt 100 meter utan problem – det gör nämligen de som är proffs inom frisbeegolf.
Det finns även tävlingar då man tävlingsspelar frisbeegolf då de som tävlar ibland använder olika typer av frisbees som har olika typer av flygegenskaper. Det finns några speciella frisbeegolftillverkare där de största märkena är baserade i USA. I Sverige finns det ett flertal olika frisbeegolfbanor på många platser så som i parker och på ängs- och skogsmark. Det finns många som är helt gratis, men en del av dem är banor som du behöver betala en slant för. Dessa är bland annat Järva Discgolf Park som ligger i Stockholm samt Discgolf i Skellefteå.